Exertis | Nyheter

Stiga Sports vår nya partner inom sport -och fritidsprodukter

Thursday 28th September 2023

Owe Weber, Category Manager Entertainment Nordics

Pressrelease september 2023

Exertis har tecknat lokalt avtal med det svenska sport -och fritidsmärket STIGA Sports. Detta partnerskap låter Exertis ta plats som STIGAs pålitliga distributionspartner för leveranser inom Sverige och till Norge. Samarbetet säkerställer kvalitet och leveranssäkerhet, vilket gynnar våra kunder och slutkonsumenter.

”Vi såg ett behov av att förstärka vårt utbud av säsongsvaror inom sport- och utomhusleksaker. Stiga har med sitt starka varumärke en unik ställning på marknaden, de kompletterar därför vårt sortiment på ett alldeles utmärkt sätt”, säger Owe Weber, Category Manager Entertainment Nordics.

STIGA Sports AB grundades 1944 och har det mesta inom sport -och fritidsartiklar. De har försett pingiseliten och glada entusiaster med pingisbord och tillbehör i toppklass sedan start. Idag är de ett globalt företag med distribution i över 100 länder runt om i världen. I kategorin lek -och fritidsprodukter finns klassiker som Snowracers och hockeyspel – STIGA Sports låter dig ha en aktiv och pulshöjande fritid såväl i pulkabacken som vid pingisbordet.

”Med Exertis Nordics organisation och moderna lager, ser vi en stor potential till att kunna växa i den fysiska handeln i Sverige och Norge. Vi ser att samarbetet kommer att kunna ge bättre service och ökad närvaro på marknaden för STIGAs lek -och fritidsprodukter, på både kort och lång sikt.” säger Joacim Sällström, Country manager Norway/Sales manager Central Europé.

Samarbetet gör att Exertis får en attraktivare produktportfölj och bredare utbud. ”Vi är glada och stolta över att få representera STIGA och är övertygade om att framgångsrikt kunna hjälpa Stiga att nå ut till en bredare marknad.” avslutar Owe.

Om STIGA Sports
STIGA Sports AB, det klassiska svenska bordtennisföretaget med både hobby- och proffsprodukter. De är idag etablerade som ett av världens största märken inom bordtennis. STIGA har även ett brett utbud med sportartiklar för utom- och inomhuslek med klassiker som Snowracer® och bordshockeyspelet Play Off.

Huvudkontoret ligger i Eskilstuna där all produktutveckling sker för samtliga STIGA Sports affärsområden. STIGA Sports AB omsatte 2022 ca 450 miljoner SEK.

Om Exertis Nordics
Exertis Nordics är en av Nordens största och snabbast växande distributörer av IT- och Pro AV-produkter, konfigurationstjänster, Säkerhet & Övervakning och Entertainment (böcker, spel & leksaker) samt är en av Nordens största tillverkare av datorer. Vårt huvudkontor och lager finns i Göteborg, med lokalkontor i Stockholm, Varberg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark.

Vi samarbetar idag med över 250 tillverkare och fler än 4 000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer av teknologi, och vi 2022 var vår omsättning i Norden 3,9 miljarder SEK.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
9 november, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.