Exertis | Nyheter

Nytt samarbete med Melissa & Doug

Monday 18th September 2023

Owe Weber, Category Manager Entertainment Exertis Nordics.

PRESSRELEASE 2023-09-18
Exertis Nordics skrev i juli 2023 samarbetsavtal med amerikanska leksakstillverkaren Melissa & Doug, vars specialitet är genomtänkta designade leksaker, bra hantverk, spel och träleksaker av hög kvalitet. Avtalet kommer i första hand att starta upp i Sverige, Norge och Danmark.

”Vi vill fortsätta att utöka vårt erbjudande med väletablerade och kända varumärken inom branschen. Med Melissa & Doug stärker vi upp vårt sortiment ytterligare och vi känner oss både stolta och förväntansfulla över vårt nya samarbete”, säger Owe Weber, Category Manager Entertainment Exertis Nordics.

Melissa & Doug är ett amerikanskt företag som grundades i början på 90-talet av föräldraparet Melissa och Doug. De ville ge sina sex barn lekupplevelser utöver det vanliga och även inspirera andra barn att tänka brett och kreativt, att locka till en öppen lek, utan skärmar. Leksakerna skulle vara hållbara och kunna ärvas från barn till barn, från generation till generation.

”Vi har hört mycket gott om Exertis, om er flexibilitet, effektivitet och att ni alltid har era kunder i fokus, vilket passar vårt sätt att arbeta på. Exertis närvaro och styrka på den lokala nordiska marknaden är vad vi behöver för att öka och ta marknadsandelar i norra Europa”, säger Petra Hauff, Nordic Manager Melissa & Doug.

Idag sker försäljning i över 80 länder världen över, med ett starkt europeiskt team i Europa sedan 2009, kontor i Rickmansworth och lager i Southampton, Storbritannien och FOB Kina.

”Melissa & Dougs breda sortiment och starka fokus på väldesignade leksaker av hög kvalitét kompletterar vårt befintliga utbud för den nordiska marknaden på ett alldeles utmärkt sätt. Vår relevans på marknaden förstärks då vi kan erbjuda ett ännu mer attraktivt och varierat sortiment för våra kunders behov”, säger Owe Weber.

”Vi har gjort en bra uppstart och nu är vi redo att tillsammans med Exertis ta leken till nästa nivå”, säger Petra Hauff.

Melissa & Dougs produkter är unika i sitt slag i Exertis sortiment och ett brett utbud kommer redan i september att finnas på Exertis lager för direkt leverans.

Om Melissa & Doug

Tidlösa leksaker. Oändliga möjligheter.

Från klassiska träleksaker till hantverk och kreativ lek, Melissa & Dougs produkter ger en startplatta för att sätta i gång fantasin och en känsla av förundran hos alla barn så att de kan upptäcka sina passioner och sitt syfte. Melissa & Doug, är som Storbritanniens det största märket inom träleksaker, är engagerade i sin vision om att göra tidlösa, hållbara leksaker för en blomstrande och inkluderande värld.

Om Exertis Nordics
Exertis Nordics är en av Nordens största och snabbast växande distributörer av IT- och Pro AV-produkter, konfigurationstjänster, Säkerhet & Övervakning och Entertainment (böcker, spel & leksaker) samt är en av Nordens största tillverkare av datorer. Vårt huvudkontor och lager finns i Göteborg, med lokalkontor i Stockholm, Varberg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark.

Vi samarbetar idag med över 250 tillverkare och fler än 4 000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer av teknologi, och vi 2022 var vår omsättning i Norden 3,9 miljarder SEK.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
17 oktober, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.