Exertis | Nyheter

Nytt nordiskt avtal med designvarumärket Kondator

Wednesday 14th June 2023

Fredrik Tidemar, Business Director Pro AV, Exertis Nordics

PRESSRELEASE 2023-06-14

Exertis Nordics tecknar nordiskt avtal med Kondator, det svenska designvarumärket med stilrena och innovativa tillbehör till arbetsplatsen.

Vi behöver förstärka vårt sortiment av bordsbrunnar och uttag samtidigt som Kondator behöver hjälp med att nå ut bredare med deras produkter inom AV/IT-kanalen - ”it is a perfect match.”, säger Fredrik Tidemar, Business Director Pro AV, Exertis Nordics.

Kondator grundades i Tyresö, Stockholm 1983. Ambitionen var att erbjuda funktionella och innovativa tillbehör till arbetsplatsen och kontoret. Att leda utvecklingen snarare än att följa den. Fyrtio år senare har den ambitionen gjort att Kondator idag är ett internationellt designföretag inom tillbehör för arbetsplatser. Och det stora intresset från Norden och Europa gör att expansionen bara fortsätter.

Kondator fokuserar på framstående partners i norra Europa och där blir Exertis en strategiskt viktig partner för oss. Vi ser fram emot nya affärsmöjligheter genom den bredd på kunder som Exertis besitter och den exponering som Exertis erbjuder såväl digitalt som fysiskt.”, säger Sebastian Bergqvist, Area Sales Manager på Kondator.

Genom fokus på både design och innovation har Kondator skapat en unik produktmix med prioritering på el-lösningar, belysning och monitorarmar. De har också siktet inställt på att ha en hög flexibilitet och god kundservice, för att alltid förstå slutanvändaren i såväl mindre affärer till större komplexa projekt.

Hos Exertis kommer Kondator nå ut mycket bredare, på en nordisk nivå vilket förhoppningsvis ger en stark tillväxt. För Exertis fyller Kondators produkter en viktig funktion i vårt helhetserbjudande för mötesrum och workplace. Vi gillar också att samarbeta med en lokal tillverkare och kunna erbjuda deras produkter till den nordiska marknaden.”, säger Fredrik Tidemar.

Inom kort sker lansering av fler spännande produkter från Kondator, med klassiskt innovativa lösningar och spännande design, för utrullning hos Exertis Nordics.

Om Kondator
Kondator är det svenska designvarumärket som sedan 1983 erbjuder stilrena och innovativa tillbehör till arbetsplatsen. Kondator har sitt ursprung i generationer av svenskt entreprenörskap och teknisk uppfinningsrikedom. Det kombinerar vi med en lång tradition av stilren svensk formgivning och design. En kombination som gör våra produkter unika på den internationella marknaden och som bland annat har belönats med det prestigefyllda designpriset The Red Dot Award.

Om Exertis Nordics
Exertis Nordics är en av Nordens största och snabbast växande distributörer av IT- och Pro AV-produkter, konfigurationstjänster, Säkerhet & Övervakning och Entertainment (böcker, spel & leksaker) samt är en av Nordens största tillverkare av datorer. Vårt huvudkontor och lager finns i Göteborg, med lokalkontor i Stockholm, Varberg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark.

Vi samarbetar idag med över 250 tillverkare och fler än 4 000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer av teknologi, och vi 2022 var vår omsättning i Norden 3,9 miljarder SEK.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
17 oktober, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.