Exertis | Nyheter

Nytt nordiskt avtal med Unisynk, mobil- och datortillbehör

Monday 13th February 2023

Kristina Jaksic Product Manager Exertis Nordics

PRESSRELEASE 2023-02-13

Exertis Nordics skriver nordiskt avtal med Unisynk, utvecklare och tillverkare av mobil- och datortillbehör med fokus på prestanda, säkerhet, hållbarhet och design.

Vi hade ett behov av att bredda vår portfölj inom både dockningsstationer och tillbehör för mobiltelefoner och Unisynk kompletterar vårt utbud av dockningsstationer som är en produktgrupp som i samband med pandemin har fullkomligt exploderat. De står även ut som ett svenskt bolag med högt fokus på design, kvalitet och funktion, vilket vi är extra måna om”, säger Kristina Jaksic Product Manager Exertis Nordics.

Universal Creation AB grundades i Stockholm, Sverige 2012 och äger varumärket Unisynk, som sedan starten har växt till att bli en av de ledande tillverkarna i Norden inom dator- och mobiltillbehör som USB-C hubbar, laddare för hem, kontor och bil, kablar, ljud och mobilhållare.

Exertis Nordic är en viktig strategisk partner till oss då vi får möjlighet att nå ut till deras breda bas av IT-kunder, allt ifrån stora återförsäljare till SMB-kunder. Vi satsar mycket på våra data- och IT/anslutningsprodukter (till exempel hubbar) och ser fram emot att nå ut till fler konsumenter och företag med dessa produkter”, säger Malin Spjut, Sales Unisynk.

Unisynk har en unik kompetens inom att bygga avancerade ström- och dataprodukter. De sticker ut från mängden då de utvecklar produkter själva från start och har koll på hela värdekedjan. De har ett stort fokus på hållbarhet och med den senaste tekniken, det mest robusta materialvalet och en tidlös design ger de sina produkter en lång livslängd.

Med Exertis långa erfarenhet och gedigna kunskap inom IT ser vi framför allt fram emot att kunna nå ut till en större och bredare kundbas. Vi är glada och laddade för ett långsiktigt samarbete med ett proffsigt och trevligt team, där vi tillsammans kan nå nya höjder.”, säger Malin Spjut.

En av Unisynks senaste produktsläpp är en efterfrågad billaddare: Dual USB-C/A Car Charger 72W - en maxad billaddare där man kan ladda laptop och telefon samtidigt.

Om Unisynk
Unisynk tillverkar dator- och mobiltillbehör som hjälper företag och privatpersoner att prestera sitt absolut bästa och få ut maximalt av sina digitala enheter. Företaget bygger sina egna produkter från grunden och har full kontroll över hela värdekedjan. Allt detta för att se till att slutprodukten blir funktionell, hållbar och högpresterande.

Om Exertis Nordics
Exertis Nordics är en av Nordens största och snabbast växande distributörer av IT- och Pro AV-produkter, konfigurationstjänster, Säkerhet & Övervakning och Entertainment (böcker, spel & leksaker) samt är en av Nordens största tillverkare av datorer. Vårt huvudkontor och lager finns i Göteborg, med lokalkontor i Stockholm, Helsingborg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark.

Vi samarbetar idag med över 250 leverantörer och fler än 4 000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer av teknologi, med en omsättning på nära 50 miljarder SEK.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
9 november, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.