Exertis | Nyheter

Vi startar nordiskt samarbete med Tosibox - partner i cybersecurity

Friday 10th February 2023

Johan Rosdahl, Commercial Manager Exertis Security

PRESSRELEASE 2023-02-09

Vår nya partner kan erbjuda Tosibox nätverksplattform, en kommunikationsplattform som gör det möjligt att med mjukvara och hårdvara sätta cybersäkra tunnlar (VPN) över Internet inom ett antal minuter. Detta kan enkelt skalas upp för kommunikation med 1000-tals användare och installationer ute i världen, mellan IT-lösningar och applikationer inom Säkerhet och Pro AV.

Vi har andra produkter i vårt sortiment som också har VPN lösning, men där det dock krävs en rätt så hög kompetens för att skapa samma funktion. Vi ser därför att Tosibox kommer att ta med sig en bredare kundgrupp där vi kan uppfylla önskemål om en smidig och lätt produkt för säkra VPN lösningar”, säger Johan Rosdahl, Commercial Manager Exertis Security.

Tosibox levererade de första enheter från huvudkontoret i Uleåborg, Finland 2012, expanderade snabbt utomlands och har idag tre dotterbolag i Tyskland, Skandinavien och USA. Nu växer Tosibox globalt och för att nå flera kundsegment och kunder på de nordiska marknaderna sökte de en ledande partner från regionen, där Exertis Nordics var det naturliga valet.

Det som slog oss vid kontakten med Exertis Nordics var den företagskultur vi mötte och den professionella attityd som alla visar kombinerat med ett starkt driv. Med de förutsättningarna kan vi inte misslyckas och vi ser framemot en gemensam tillväxtresa”, säger Roger Vestin, Head of Sales, Tosibox.

Tosibox erbjuder en enkel, men säker lösning för access till säkerhetssystem och dator via VPN. De är i sak helt unika, då produkten är en VPN lösning Plug n’ Play som man kan sätta upp på 5 minuter, utan några förkunskaper. Våra säljare har kunskapen att hjälper våra partners att bygga en kritisk infrastruktur med Tosibox-plattformen - designad för operativ teknik.

För mer information kontakta:
Roger Vestin, tel 0736-254555

Om Tosibox Group
Tosibox Group är en finsk koncern som levererar en globalt fungerande operativ OT-teknologi. Denna nätverksplattform inom Operational Technology ger små samt stora företag och organisationer obegränsade möjligheter att expandera och driva sina affärsmöjligheter och tillväxt genom smarta uppkopplingar till sina kunder. Detta sker genom att Tosibox teknologi automatiserar och standardiserar uppsättning av cybersäkra tunnlar (VPN) över Internet till alla slags applikationer runt om i världen.

Idag används Tosibox-teknologi i 156 länder och vi har sålt över 150 000 enheter sen 2012. Vi har huvudkontoret i Uleåborg i Finland och där finns också våra utvecklingsavdelningar. Med våra kontor i Finland, Sverige, Tyskland, USA och Australien kan vi ihop med våra partners nå alla hörn i världen för att marknadsföra och stötta försäljningen på ett globalt plan.

Om Exertis Nordics
Exertis Nordics är en av Nordens största och snabbast växande distributörer av IT- och Pro AV-produkter, konfigurationstjänster, Säkerhet & Övervakning och Entertainment (böcker, spel & leksaker) samt är en av Nordens största tillverkare av datorer. Vårt huvudkontor och lager finns i Göteborg, med lokalkontor i Stockholm, Helsingborg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark.

Vi samarbetar idag med över 250 leverantörer och fler än 4 000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer av teknologi, med en omsättning på nära 50 miljarder SEK.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
17 oktober, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.