Exertis | Nyheter

Ett extremt första halvår med god tillväxt

Tuesday 17th November 2020

Tim Griffin, vd DCC

Det har varit ett extremt första halvår” säger Tim Griffin, vd DCC.

DCC och Exertis-gruppens vd Tim Griffin, uttalar sig i CRN, en brittisk branschtidning och sajt, inom IT och teknik, att Exertis första halva av räkenskapsåret 2020 har varit ett år av extrema händelser.

Moderbolaget DCC rapporterade ett totalt intäktsfall på 20% jämfört med föregående år. Koncernens rörelseresultat ökade dock med över 8% till 176,1 miljoner pund.

Intäkterna för DCC: s teknologienhet Exertis, ökade nästan 10% till 1,9 miljarder pund.

"Den första hälften av året har varit en tid av ytterligheter - vi har haft några företag inom koncernen som verkligen har utmanats, medan andra har varit extremt välsignade", säger sig Tim Griffin.

Det är det fina i vår mångsidiga modell – att vi har en rad olika specialfunktioner och brett produktutbud så att vi kan vara flexibla mot marknadens efterfrågan. Vi ökar på så sätt totalt både vad gäller intäkter och vinst”, avslutar Griffin.

I Sverige, Norge, Danmark och Finland har trenden sett liknande ut men ledningen är optimistisk:

Det har varit en utmanande tid i Norden sedan i våras, men försäljningsmässigt har vi överträffat förra årets siffror. Vi går starkt framåt och ser positivt på det nya året”, säger Christer Svärd, vd Exertis Nordics.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
17 oktober, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.